BrellaVio spijkermat review

Review en test van de BrellaVio spijkermat

Wil jij je pijnklachten verminderen? Slaapkwaliteit verbeteren? Of tot een volledige ontspanning komen? Wij hebben voor dit artikel de BrellaVio spijkermat set getest en wij vertellen je graag in dit artikel wat je met deze spijkermat set van BrellaVio allemaaal kunt, wat onze ervaringen zijn, en waarom je deze BrellaVio spijkermat zou moeten kopen. 

BrellaVio spijkermat review

Inhoud van de verpakking

 • 1x Spijkermat
 • 1x Spijkerkussen
 • 1x Topper

Alles over de BrellaVio spijkermat

Design

De spijkermat is gemaakt van 100% duurzaam katoen en heeft een veerkrachtige foam vulling die voor een dempend effect zorgt. De mat is voorzien van heel veel ronde kunststoffen rondjes. Alle rondjes hebben meerdere acupressuur drukpunten en de gehele mat is goed voor 8505 drukpunten. De mat is 74 cm lang, 44 cm breed en de dikte is 2 cm.

Veder zit in de set een spijkerkussen. Dit bijpassend kussen heeft dezelfde kleur en materiaal gebruik als de mat en op het kussen zijn tevens de kunststof BPA vrije rondjes met pinnetjes / ‘spijkers’ te zien. De afmetingen van het kussen zijn 37 cm breed, 15 cm diep en 10 cm hoog.

Als laatste is er een katoenen topper. Deze spijkermat topper is iets langer dan de mat en zo kun je als je wilt de mat en het kussen achter elkaar leggen en de topper erop leggen. Hierdoor zouden de drukpunten minder intens zijn. Dit kan zeker aan het begin handig zijn om te wennen aan de accupunctuur drukpunten.

Naast dit geteste model heeft BrellaVio ook een duurzaam model, de BrellaVio Spijkermat Eco. Deze shakti mat is gemaakt van duurzaam linnen en de vulling is met kokosvezel.

BrellaVio spijkermat test: Gebruik op verschillende manieren

Er zijn meerdere manieren waarop je deze set kunt gebruiken en contact kunt maken met de drukpunten van de BrellaVio spijkermat. We hebben een aantal mogelijkheden voor je op een rij gezet en ook zelf getest.

 • Liggen op de spijkermat:
  Als eerste ben ik voorzichtig op de spijkermat gaan liggen met een blote rug en de benen recht vooruit. Je kunt de shakti mat op de grond leggen, op de bank of op het bed, als de ondergrond maar redelijk vlak is en je met zoveel mogelijk drukpunten je rug raakt. Persooonlijk hoefde ik niet heel erg te wennen aan de drukpunten al waren de drukpunten na 10 minuten duidelijk op mijn rug zichtbaar. Het voelde lekker ontspannen en ging aan het einde van de sessie een beetje bewegen met mijn rug om te kijken hoe de drukpunten aanvoelen.

  Wanneer je lekker ontspannen wilt gaan slapen dan is het heerlijk om vlak voor je op bed gaat even op de mat te gaan liggen. BrellaVio geeft aan dit rustig op te bouwen en te beginnen met sessies +- 10 minuten en dit met stapjes van 5 minuten uit te bouwen. Voor een optimaal resultaat wordt door BrellaVio geadviseerd 15 tot 30 minuten op de mat te liggen met een blote rug of zo min mogelijk dempende kleding.

 • Staan op de spijkermat
  Wanneer je met de voeten op de spijkermat gaat staan kun je een beetje een tintelend gevoel ervaren. De punten kunnen door het lichaamsgewicht wel iets pijnlijk zijn, gebruik eventueel dunne sokjes voor wat demping of natuurlijk de topper. Door met je voeten op de spijkermat te gaan staan stimuleer je met de drukpunten de bloedsomloop in je lichaam en geeft een enorm lekker ontspannen gevoel.
 • Zitten met de spijkermat
  Lekker ontspannen TV kijken of een boek lezen? Voor deze BrellaVio spijkermat test hebben wij de spijkermat tegen de rugleuning van de bank gelegd en ben er met een blote rug lekker tegen aan gaan zitten. We hebben lekker ontspannen TV gekeken en gaf uiteindelijk een heerlijk gevoel voor het slapen gaan.

BrellaVio spijkerkussen test met nek en voeten

Naast de mat hebben we ook het spijkerkussen getest. Deze kun je zowel voor je nek, schouders en voeten gebruiken.

 • Spijkerkussen voor de nek
  BrellaVio zitten spijkerkussenHeb je last van een pijnlijke of stijven nek? Het spijkerkussen zou hiervoor de oplossing moeten zijn.  We hebben voor deze test het spijkerkussen op de bank gelegd en ben er met mijn blote nek tegenaan gaan liggen. De punten waren aan het begin een beetje gevoelig maar dit trok nadien snel weg en lag eigenlijk wel lekker. Na een minuut of 10 het kussen weer weggehaald en de nek was wel lekker ontspannen, zeker voor herhaling vatbaar.

 • Spijkerkussen voor de voeten
  Je kunt natuurlijk de spijkermat gebruiken om op te staan maar dit spijker kussen heeft een mooie ronde boog waardoor je je voeten er heerlijk op kunt zetten en de holle ruimte van je voet optimaal kunt benutten met de drukpunten. Voor deze test heb ik het kussen op de grond gelegd en ben ik op de bank gaan zitten. Door de drukpunten op de voeten wordt de bloedsomloop in het gehele lichaam gestimuleerd. Als je last hebt van wintertenen, vaak koude voeten hebt of een slechte doorbloeding hebt dan is dit spijkerkussen ideaal om de bloedsomloop te verbeteren!

Wanneer niet gebruiken?

Er zijn een aantal situaties waar je de spijkermat beter niet kunt gebruiken. BrellaVio attendeert hierop tijdens het kopen van de spijkermat:

 • Zwangerschap: het gebruik van de mat kan het gelukshormoon oxytocine worden gestimuleerd. Tijdens de zwangerschap zou dit weeopwekkend kunnen werken.
 • Huidproblemen: er zijn verschillende huidproblemen denkbaar waardoor het niet verstandig is om met de punten op de mat te liggen of het nekkussen te gebruiken.
 • Hart en vaatziekten: als je last hebt van hart en vaatziekten of bloed verdunnende medicijnen gebruikt dan is de spijkermat ook af te raden.

Mocht je niet helemaal zeker zijn dan kun je BrellaVio om advies vragen of natuurlijk een art raadplegen.

Conclusie BrellaVio spijkermat

Het was erg fijn om eens een spijkermat set te mogen testen. Natuurlijk is het een relatief eenvoudig product maar wel een product die mooie resultaten kan halen als het gaat om pijn vermindering, ontspannen gevoel, verbeteren bloedsomloop, betere slaap en meer!

De set is een mooie volledige set die beschikbaar is in meerdere kleuren. Doordat je zowel een mat, kussen als topper hebt is het heel veelzijdig te gebruiken om op te liggen, staan of te zitten. De kwaliteit van het product lijkt goed. De drukpunten zitten goed vast en de foam veert goed terug. We hebben de mat nog niet lang genoeg kunnen testen hoe dit zich op lange termijn houdt. 

Op veel plekken kun je lezen dat sommige mensen behoorlijk moeten wennen aan de drukpunten van een spijkermat. Dit kan uiteraard per persoon verschillen, hier had ik persoonlijk niet zoveel last van. Als je dit toch hebt ik de handige topper die is meegeleverd ideaal maar je kunt natuurlijk ook een dun shirt of dunne sokjes aan doen of een handdoek gebruiken.

De prijs van het product is prima, ligt goed in de markt en je krijgt er een goed product voor terug. Dit is ook terug te zien in de vele positieve reviews, ervaringen en beoordelingen die BrellaVio heeft verzameld. Op het moment van schrijven zelfs meer dan 200 en een gemiddelde score van 4,7/5 sterren!

Andere producten van BrellaVio

Naast spijkermatten verkoopt BrellaVio ook andere producten en zijn daarmee zoals ze zelf zeggen, jouw persoonlijke masseur. Andere producten zijn onder andere een massagekussen, foamroller, massagebal en een daglichtlamp

Gerald van Wattum
Gerald van Wattum

Als hoofdredacteur en product expert schrijf, publiceer en update ik dagelijks met een team van meerdere product experts blogs, artikelen en reviews over verschillende producten en diensten die je online kunt kopen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om consumenten producten, online diensten en websites welke mij helpen waardevolle content te schrijven naar de behoeften van de klant. Het doel is om met onze kennis en expertise jou te helpen met het vinden van het beste product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Over Kopen & vergelijken

Kopen en vergelijken helpt je bij de aankoop van producten. Op onze website vind je artikelen, tips en trucs en vergelijkingen van verschillende producten. Vergelijk honderden producten en vind het product welke bij jou past! Ook testen en schrijven wij product reviews en delen onze expertise en ervaring.

Kopenenvergelijken.nl is onderdeel van:
ITO Media
Noorderdiep 112 A
9521 BG Nieuw – Buinen

KvK: 75763400
E-mail: info@kopenenvergelijken.nl

© 2023 Kopenvergelijken.nl – Sitemap – Alle rechten voorbehouden

Kopen en vergelijken
Logo